Το Wiki της 3ης ΟΑΝ

Από Wikitriti
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήλθατε

Η 3η Ομάς Αθηνών Ναυτοπροσκόπων ιδρύθηκε το 1913 από τον Μάρκο Μίνδλερ. Είναι η παλαιότερη ελληνική προσκοπική ομάδα. Το Wiki αυτό περιλαμβάνει υλικό που σχετίζεται με την 3η Ομάδα Αθηνών Ναυτοπροσκόπων. Τα τμήματα της 3ης ΟΑΝ είναι η Ομάδα, η Αγέλη και η Κοινότητα. Παράλληλα, στo πλαίσιo της 3ης ΟΑΝ λειτουργεί η ΄Ενωση Παλαιών με τη φροντίδα της οποίας συντηρείται το αρχειακό υλικό του συστήματος.
Υπάρχει επίσης η ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη (e-books) γιά να πληροφορηθείτε κάτι ή να κατεβάσετε ένα βιβλίο και οι ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
Υπάρχει επίσης το υπόλοιπο ΣΕΠ γιά να ενημερώνεστε γιά το Σώμα Προσκόπων.
Μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγησή σας στο wiki από τους παραπάνω δεσμούς, ή να δείτε τις υπάρχουσες σελίδες ταξινομημένες σε κατηγορίες. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τον υπάρχοντα στατικό ιστότοπο της 3ης ΟΑΝ. Φιλοδοξούμε το υλικό του υπάρχοντα ιστότοπου να μεταφερθεί σιγά-σιγά στο Wiki, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να το ενημερώνουν και να παραμένει ζωντανό.

Τέλος μην αμελήσετε να εγγραφείτε στην 3OAN mailing list

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Το Wiki αυτό βασίζεται στη δική σας συνεισφορά για να μεγαλώσει. Επισκεφτείτε μια από τις σελίδες που χρειάζονται φροντίδα, τις σελίδες σε ζήτηση ή τη σελίδα με τους αταξινόμητους τριτομαδίτες και βάλτε το δικό σας λιθαράκι. Αν έχετε έτοιμο υλικό να προσθέσετε και αναρωτιέστε για το που θα πρέπει να μπει, επισκεφτείτε τις σελίδες των τμημάτων, τη σελίδα του αρχειακού υλικού ή τη σελίδα με τις κατηγορίες ταξινόμησης. Μπορείτε να καταγράψετε δικές σας Μικρές αναμνήσεις,
επίσης να συμπληρώσετε την ιστορία Η μάνα σου, να προσθέσετε ένα τραγούδι ή οδηγίες γιά νέα τοποθεσία εκδρομών.

Για να ξεκινήσετε

Διαβάστε τις διαθέσιμες σελίδες για να αποκτήσετε μια ιδέα του τι υλικό υπάρχει. Οποιοσδήποτε μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε σελίδα με την επιλογή επεξεργασία στο πάνω μέρος της σελίδας. Πρέπει όμως, πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή, να ταυτοποιηθείτε δημιουργώντας τον προσωπικό σας λογαριασμό ή δίνοντας τα στοιχεία του λογαριασμού που ήδη έχετε δημιουργήσει. Με τον τρόπο αυτό θα αναγνωρίζονται οι συνεισφορές σας και μπορείτε να παρακολουθείτε τις σελίδες στις οποίες έχετε εσείς συνεισφέρει. Ένας εύκολος τρόπος για να δείτε το πως μορφοποιούμε τις σελίδες είναι να κοιτάξετε μια σελίδα που να περιέχει υλικό παρόμοιο με αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε. Αυτό θα το κάνετε πάλι μέσω της επεξεργασίας. Ξεκινήστε με μικρές προσθήκες και αλλαγές, π.χ. δημιουργώντας τη δική σας σελίδα τριτομαδίτη.

Βασικές οδηγίες για να προσθέσετε νέες σελίδες θα βρείτε στο δεσμό Βοήθεια που υπάρχει στο αριστερό τμήμα της οθόνης. Για να αλλάξετε μια σελίδα, μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες της Ελληνικής Wikipedia. Εκτενείς οδηγίες (στα Αγγλικά) για τη χρήση του Wiki θα βρείτε στο εγχειρίδιο χρήστη. Τεχνικές πληροφορίες για το λογισμικό Wikimedia θα βρείτε στη σχετική σελίδα.