Μικρές αναμνήσεις

Από Wikitriti
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μην διστάσεις να καταγράψεις εδώ κάθε περιστατικό που θυμάσαι. Δεν έχει σημασία αν είσαι ανορθόγραφος ή πιστεύεις ότι δεν γράφεις καλά. Δώσε όσα στοιχεία μπορείς, ίσως βρεθούν κάποιοι που είχαν πάρει μέρος στην ίδια δράση και μπορούν να προσθέσουν, ή να διορθώσουν κάτι.
1931 Νεώσοικος από τον Αντώνη Χαραλάμπους
1941 Παράνομες συγκεντρώσεις από τον Νίκη Κωστή
1947 κατασκήνωση 3ης B'στον Πόρο από τον Νίκο Μάλτο
Οι πιό πρόσφατες αναμνήσεις :
1937 ΕΝΩΜΟΤΑΡΧΗΣ από τον Παύλο Αλευρά
Προπολεμικά υπήρχε η παράδοση τα καινούργια παιδιά να πηγαίνουν στην ενωμοτία Γλάρων. ΄Οταν ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από ενωμοτάρχης,
προέβαλα μεγάλη αντίσταση, γιατί μου άρεσαν τα καθήκοντα. Τελικά το αρχηγείο μου αφαίρεσε την ενωμοτία !

1970 ΝΕΩΣΟΙΚΟΣ από τον Διονύση Αντωνόπουλο
Σαν μικρός Ναυτοπρόσκοπος, θυμάμαι πως δεν πηγαίναμε συχνά στον Νεώσοικο της 3ης στον Φάληρο. Αλλά όποτε πηγαίναμε, το θεωρούσαμε μεγάλη υπόθεση, πιό ενδιαφέρουσα από εκδρομή. ΄Ηταν ένα μακρύ σκοτεινό κτίριο, με 3 δωμάτια το ένα πιό μέσα από το άλλο. Την περισσότερη ώρα την περνούσαμε τρίβοντας με το γυαλόχαρτο. Οι μεταλλικές ράγες γιά την καθέλκυση ήταν πάντοτε τελείως σκεπασμένες από άμμο και έπρεπε να τις αποκαλύψουμε φτυαρίζοντας. Κατόπιν, βάζαμε ξύλινα κατρακύλια και κατεβάζαμε την βάρκα γιά κωπηλασία. Δεν θυμάμαι να κάναμε ποτέ ιστιοπλοϊα. Στον Νεώσοικο υπήρχε μιά μεγάλη χελώνα ξηράς. Τα παιδιά είχαν βάψει το καύκαλό της (νομίζω, με τα χρώματα της ομάδας).