Σχίνος Λουτρακίου. Παραθαλάσσιος κατασκηνωτικός χώρος με καταφύγιο, μετά τα Μέγαρα / Αλεποχώρι

Από Wikitriti
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΧΙΝΟ (παίρνουμε κλειδιά από τον κ. Γιάννη Παππά στην Κηφισιά, 210-8075055 & 210-6200129 )
Αφήνουμε την Εθνική οδό στο ΧΛΜ 38, έξοδος γιά Μέγαρα / Νέα Πέραμο. Μετά το LIDL στρίβεις δεξιά. Μετά 23 ΧΛΜ ( μισή ώρα στροφές ) φθάνουμε στην παραλία του Αλεποχωρίου. Ακολουθούμε τον παραλιακό δρόμο αριστερά και μετά 15 ΧΛΜ φθάνουμε σε μιά πέτρινη κρήνη στο δεξί μας χέρι. Απέναντι, αριστερά του δρόμου αρχίζει η περίφραξη του κτήματος. Η μεγάλη διπλή πύλη γιά αυτοκίνητα βρίσκεται 200 μέτρα πιό πέρα. Ακριβώς μετά από την πύλη βρίσκεται το πρώτο σπίτι του χωριού. Συνολική διαδρομή Αθήνα ( Λεωφόρος Κηφισίας ) - Σχίνος 70 λεπτά με χρήση της Αττικής Οδού . ΄Εχει παντού άσφαλτο .
ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ , ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Ανοίγουμε την μεγάλη ( διπλή ) πύλη από τον δρόμο. Δεξιά της, μετά 2 μέτρα είναι καμουφλαρισμένο το ρολόϊ ( μετρητής ) του νερού, το ανοίγουμε αφού γράψουμε τα κυβικά . Ξεκινώντας από το ρολόϊ, ακολουθούμε τον σωλήνα του νερού και βρίσκουμε στο έδαφος μέσα σε λάστιχο τoν διακόπτη του νερού τον οποίο ανοίγουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ να τον κλείσουμε φεύγοντας. Απέναντί μας βρίσκεται το Κτίριο Πύλης ( 4 X 3 μέτρα ). Μέσα, βάθος αριστερά, σηκώνουμε τον γενικό διακόπτη γιά να δώσουμε ρεύμα στο κτήμα ( από 0 στο Ι ). Τσεκάρουμε ότι ανάβει το φώς του δωματίου από τον διακόπτη δίπλα στον γενικό. Προχωρούμε προς τον Ξενώνα, είτε από τον δρόμο είτε από το μονοπάτι που ξεκινάει πίσω από το κτίριο πύλης. Ανοίγουμε την πόρτα του Ξενώνα. Στον πίνακα αριστερά σηκώνουμε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος και τον διακόπτη του ψυγείου (ακούμε το μοτέρ ). Καλό είναι να μην πλένονται κατσαρολικά και πιάτα στον νεροχύτη του Ξενώνα γιατί μαζεύονται κουνούπια. Τα πλένουμε στους νεροχύτες που υπάρχουν δίπλα στα ντούς.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Υπάρχουν 4 χτιστά ντούς και 4 τουαλέτες. Ο Ξενώνας έχει ένα δωμάτιο 5 Χ 5 μέτρα με ψυγείο ( όχι κατάψυξη ), γκάζι γιά μαγείρεμα και νεροχύτη. Διαθέτει 3 πυροσβεστήρες. Υπάρχουν 5 ξύλινα τραπέζια 50 Χ 50 και 6 ξύλινοι πάγκοι ( ο καθένας γιά 4 παιδιά ). Επίσης, 4 μακριά τραπέζια με 8 μακριούς πάγκους. ΄Εξω από τον Ξενώνα υπάρχει τραπεζαρία με χτιστό πάγκο 5,5 μέτρων και καλαμωτή στέγη. Υπάρχει δεύτερο δωμάτιο 3 Χ 5 μέτρα με ξύλινο πατάρι στο οποίο μπορούν να κοιμηθούν 4 - 5 ενήλικες. Ο χώρος κάτω από το πατάρι έχει μεταλλικά ράντζα. Το νερό είναι από το δίκτυο της περιοχής, αλλά καλό είναι να μην πίνεται. Καλό νερό έχει η τριπλή κρήνη, 50 μέτρα ανατολικά απ’ την μικρή είσοδο του κτήματος. 100 μ. δυτικά του κτήματος υπάρχει φούρνος και χρωματοπωλείο . Υπάρχει κι άλλος φούρνος στον Σχίνο, αρκετά πιό πέρα, επίσης Σούπερ Μάρκετ, μανάβης, ταβέρνες, κλπ. Προσοχή, μην βασίζεστε απόλυτα στο υλικό, οι προηγούμενοι μπορεί να χάλασαν κάτι . Προσοχή στην σπατάλη νερού, κοστίζει σ’ όλους ακριβά. Στό Μάρκετ «Δρίτσα» 27440-51411, έξοδος Αλεποχωρίου προς Σχίνο έχει μαναβικά, κρεατικά κλπ. Αλλάζουν & φιάλες γκαζιού ( επίσης, στο Σ. Μάρκετ «Οινόη» Σχίνου ).