Παντελής Γαγάνης

Από Wikitriti
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Λυκόπουλο στην 1η Αεροπροσκόπων ΤΕ Κυψέλης-Βαθης (μετονομασθείσα σε ΤΕ Αρεως). Ναυτοπρόσκοπος, υπενωμοτάρχης και ενωμοτάρχης Δελφινιων, ανιχνευτής -βοηθός Αγέλης και βοηθός Ομάδος στην 9η Ναυτοπροσκόπων ΤΕ Αρεως. Ηρθε στην Τρίτη τον Μάρτιο του 1967 στην αρχη Βοηθός Ομάδος μαζί με τον Γιώργο Βρυζάκη και στην Ερμιόνη 1967 Υπαρχηγός Ομάδος με αρχηγό τον Προδρομο (Μάκη) Τορώση. Στην ομάδα τον έφερε ο τότε Υπαρχηγος Ομαδος και μετέπειτα Ακέλας Σταυρος Καπετανάκης (+) παιδικός του φίλος και μακρυνός συγγενής. Το γεγονός προκάλεσε την εποχή εκείνη ποικίλες αντιδράσεις γιατι ηταν η πρώτη φορά που ανελάμβανε καθηκοντα στην Ομάδα άτομο προερχόμενο από άλλο χώρο. Εως τότε στην ομαδα δεν ερχόντουσαν παιδιά ηλικίας μεγαλυτερης απο εκείνη του προσκόπου και ιδίως δεν ερχοντουσαν απο άλλες ομάδες. Αργοτερα βεβαια ηρθαν αρκετοί, όπως πχ με την διάλυση της 2ας Αεροπροσκόπων ΤΕ Λυκαβηττού ηρθαν στην ομάδα υπαρχηγός ο Αλεξης Πιστωφ (ΥΟ της 2ας Α/Π) και στην αγέλη Ακέλας ο Περικλής Λίβας- Παραπαντακης (εως τότε αρχηγεύων Υ/Ο της 2ας Α/Π). Ο Αλέξης εμεινε περίπου ένα χρόνο, ο Περικλής όμως δύο ή τρία.


Ο Παντελής Γαγάνης έμεινε Υπάρχηγός Ομάδος στην Τρίτη από το 1967 έως τό 1972 (προφανώς με την ελπίδα να πάρει σύνταξη) με αρχηγούς τον Μακη Τορώση και μετα τον Τζέραλντ Τερνερ. Πήγε σε όλες τις κατασκηνώσεις της ομάδας από την προκατασκήνωση έως και τό λύσιμο συνοδυεοντας πάντοτε τα υλικά με τό φορτηγό, αλλά και σε όλες τις κατασκηνώσεις της Αγέλης ως "επι των ονίων". Τό 1972 ανέλαβε την Κοινότητα Ανιχνευτών (που ηταν τότε τρία μονο άτομα, Δ. Ρηγόπουλος, Κ. Κακιούσης, Γ. Δαμβέργης)εως τό καλοκαίρι του 1973 οπότε πήγε στον στρατό. Διατηρησε την επαφη με την ομάδα καί επέστρεψε μετα το στρατό ως υπαρχηγός ομάδος πάλι για μικρο χρονικό διάστημα τριών μηνών με αρχηγό τον Σταυρο Κωτσάκη (+). Την ίδια εποχή ηταν υπαρχηγοί επίσης ο Παναγιωτης Γκορίτσας και ο Κωνσταντινος Παρετζόγλου. Απελπισμένος ότι δεν προκειται να του δωσουν συνταξη, έστω μειωμένη, έπαψε να σχολείται ενεργά την Ανοιξη του 1975.


Συνέχισε να ασχολείται με την ομάδα ως "παλαιός" πλέον εως σήμερα (2008). Η κόρη του Νίνα Γαγάνη ηλθε το 1987 ή 1988 λυκόπουλο, έφθασε ενωμοταρχης Πιγγουίνων και έμεινε ως ανιχνευτής -Βοηθός Αγέλης μέχρι την Τρίτη Λυκείου.


Την σελίδα αυτη έγραψα ο ίδιος.