Ορειβατική στον Ταΰγετο, 2-29/12/2004

Από Wikitriti
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ξεκινήσαμε ξημερώματα της Δευτέρας 27 Δεκέμβρη 2004 από την λέσχη με προορισμό για την φετινή Ορειβατική τον Ταϋγετο. Είμαστε 14 τριτομαδίτες ( βαθμοφόροι Ομάδος & Αγέλης και προσκοποι, καθώς η Κοινότητα πραγματοποίησε αυτόνομα ‘χειμερινή μεγάλη δράση’ αλλού ).

Περιγραφή

Το πούλμαν μάς άφησε στην πηγή Μαγγανιάρη απ’όπου και άρχισε η πορεία. Η πορεία αυτή για το καταφύγιο ήταν σχετικά εύκολη, οπότε και οι ρυθμοί χαλαροί. Το καταφύγιο, κατασκευής 1960, άνετο και πολύ-πολύ ( υπερβολικά ) ζεστό. Η κουζίνα γέμισε κλασσικά από κατσαρόλες και καραβάνες με σουπίτσες μπρόκολο (βλ.Knour) και μακαρονάκια με έτοιμες σάλτσες. Χιόνι εκεί γύρω δεν είχε, μόνο πιο ψηλά. Το απόγευμα πέρασε με πολύ χαρτί (΄γάιδαρος’!...) αλλά και πολλή κουλτούρα: η Μαρία-Λουκία διάβαζε φωναχτά Μικρό Ήρωα, άλλοι δοκίμαζαν τις στρατηγικές τους στο σκάκι...Το βράδυ είχε φεγγάρι, μετά ομίχλη, λίγο πιο μετά βροχή, και κάπου τότε έφτασε και ο Αντώνης Στ.( με τα πόδια!).

Την Τρίτη προετοιμαζόμαστε για την κορυφή, για την οποία ξεκινήσαμε λίγο αργα είναι η αλήθεια. Ο καιρός δεν ευνοούσε και πολύ, με βροχή αρχικά, οπότε δεν πήραμε μαζί το κωλοski. Στην μία και κάτι ώρα φτάσαμε από τα 1550m του καταφυγίου στα 2000+m ( η κορυφή στα 2404m) αλλά ο αέρας και το στουπόχιονο (~χαλάζι) μας ταλαιπώρησαν πολύ κ’έτσι επιστρέψαμε καταβρεγμένοι πίσω. Ακολούθησε μαγείρεμα, ξεκούραση, παιχνίδια.

Την Τετάρτη βάλαμε τάξη στο χάος των εξοπλισμών μας και καθαρίσαμε το καταφύγιο. Στο μεταξύ χιόνιζε, μα όταν ξεκινήσαμε την κατάβαση είχε πιά σταματήσει. Πήγαμε στο Μαγγανιάρη, πήραμε το (μικροσκοπικό κι άβολο-17θέσιο!) πούλμαν μας και πήγαμε στην Σπάρτη για την καθιερωμένη φασολάδα! Το φαϊ πολύ καλό ( με κέρασμα πολίτικο χαλβά! ), μετά τριγυρίσαμε λίγο την πόλη για γλυκό-καφέ. Κάπου εκεί διαπιστώθηκε ο φουσκωμένος-dumbo αντίχειρας του Κων/νου... Η επιστροφή στην λέσχη συνοδεύτηκε από πολλά, τριτομαδίτικα και όχι μόνο, τραγούδια και από πολλές πολλές εκπλήξεις...

Ν.Α.

Συμμετέχοντες

Βαθμοφόροι

Πρόσκοποι