Νίκος Σιδέρης

Από Wikitriti
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Νίκος γράφτηκε στην 3η ΟΑΝ το 1974.

Διετέλεσε

προλυκόπουλο :Παρουσία του σε δράση της Αγέλης το 1973 στη Γλύκωνος, όπου όλη η Αγέλη τον τίμησε βάζοντάς τον σε ύψος δύο πάγκων για να παρακολουθήσει τη συγκέντρωση. Του έκανε τρομερή εντύπωση και αμέσως μόλις έγινε 7 χρονών γράφτηκε στην Αγέλη.

λυκόπουλο :Ξεκίνησε στους Κίτρινους και με ακριβή για την εποχή μεταγραφή πήγε στους Γαλάζιους όπου και έγινε υπεξάρχης-εξάρχης.

1dtl.jpg 2dtl.jpg

πρόσκοπος :Ξεκίνησε και τελείωσε τη καριέρα του στους Αλκυόνες ("Πάντα πρώτοι στους αιώνες") και είχε την τιμή να είναι μέλος της ενωμοτίας κατά τη διάρκεια του "Χρυσού Αιώνα" της με τους Ν.Γεωργακόπουλο, Ν.Παρθένιο, Γ.Μαρκιανό, Ζ.Ντεπιάν. Υπενομωτάρχης του Ζάκη, και μετά Ενωμοτάρχης των Ενδόξων Αλκυόνων. Συνενωμοτάρχες στις άλλες ενωμοτίες: Γ.Τριανταφύλλου:Πιγκουίνοι, Αλέξανδρος Μεταξάς:Γλάροι, Διομήδης Σπινέλλης:Δελφίνες (καταπληκτικό Συμβούλιο Τιμής) Ηταν επίσης και στη παραλαβή του ΜΑΡΚΟΥ όπου η αρχική συγκέντρωση έγινε στον υπόγειο σταθμό της Ομόνοιας ("όπως ήταν παλιά"...). Εκεί ένας roma (sic) με μία μαιμού έδινε παράσταση και αφού έκανε διάφορα σκέτς (τη Βουγιουκλάκη κτλ) καλούσε τη μαιμού να τα επαναλάβει με την φράση σταθμό "Κι εσύ μικρέ!". Ετσι πέρασε σε δεύτερη μοίρα η παραλαβή του ΜΑΡΚΟΥ και η πρώτη του βόλτα με αμιγώς Τριτομαδίτικο πλήρωμα. Καλύτερη Στιγμή: Κατασκηνώσεις Αλκυόνων. Χειρότερη Στιγμή: Ενημέρωση από λιμενάρχη Καλαμακίου ότι η μητέρα του ήταν αυτή που ειδοποίησε το αεροπλάνο που αναζητούσε το Μάρκο στη πλωτή του 1981(?).

ανιχνευτής : Για πολύ λίγο διάστημα τελείως ανοργάνωτα και κυρίως βοηθός στο αρχηγείο Ομάδας. Καλύτερη στιγμή : Διοργάνωση του πρώτου και αυθεντικού "Αμάν-Αμάν".

Υπαρχηγός Ομάδας :Kάτω από την αρχηγία του Γ.Μαρκιανού στο Αλκυονοκρατούμενο Αρχηγείο 1988-1990. Εμεινε γνωστός με τον τίτλο "Ανύπαρκτος" λόγω κάποιων απουσιών σε μεσοεβδομαδιαίες δράσεις. Διετέλεσε επίσης Υπασπιστής-Υπαρχηγός ΥΠ.ΥΠ. Εφερε δε στην επίσημη στολή του κόκκινη κορδέλα με τον επίσημο τίτλο του ("ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΥΠ.ΥΠ.").

Παλαιός :Το 1991

Υπερήφανος γιατί σε όλες τις κατασκηνώσεις, ορειβατικές και πλωτές που έγιναν κατά τη διάρκεια της ενεργής παρουσίας του στην 3η ήταν παρών.

Λυκογονέας :Το 2008

Τον Σεπτέμβριο του 2008 παρουσιάστηκε στην Αγέλη η κόρη του Αγγελική Σιδέρη, η οποία έχει ήδη διανυκτερεύσει στο Μπίστη 3 φορές (στο Παλαιείο για το Σ/Κ της Πυράς)