Ημερολόγιο (μικρής) δράσης 3ης Κοινότητας - Ερμιόνη 2006

Από Wikitriti
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ των ανιχνευτών και του Αρχηγείου, ορίσθηκε η Πέμπτη 20 Ιουλίου ως η μέρα συγκέντρωσής τους εφέτος στην Ερμιόνη. Δύο ανιχνευτές, ο Διονύσης και ο Αντώνης, αποφάσισαν και –με τη σύμφωνη γνώμη της Α/Ο Εύας Τσαϊρίδη και της Α/Α Δανάης Αρβανίτη– ήρθαν στην Ερμιόνη ήδη με την προκάτ και, το πιθανότερο, θα επιστρέψουν με την πλωτή.

Από την 20η Ιουλιου, λοιπόν, βρισκόταν η Κοινότητα στο Μπίστι. Χώρος της, ο Μύλος («Πύργος του Τρελού»). Το πρώτο βράδυ έλαβε χώρα μικρή επίθεση από γνωστούς-αγνώστους, με λίγες συνέπειες.

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, μετά το μπάνιο και μία βόλτα στην πόλη, αποφασίσαμε να πάμε στο Πόρτο-Χέλι για κινηματογράφο. Καθώς, όμως, η ταινία που προβαλλόταν δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις μας, πήγαμε κατ’ ευθείαν από ’κεί στο εξοχικό του Διονύση (στην Κοστούλα), όπου ψήσαμε στην ψησταριά, οι γονείς του μάς φίλεψαν βασιλικά, ήρθαν παλαιοί και έκατσαν για λίγο, και, τελικά, κοιμηθήκαμε.

Την επομένη, το Σάββατο της Μεγάλης Πυράς, μετά ένα μπάνιο στην Κοστούλα, γυρίσαμε στο Μπίστι. Μάς προσκάλεσε η Ομάδα για ένα ήρεμο μεσημεριανό γεύμα (μακαρονάκι με –«σκληρό»– χταποδάκι). Το ρεμέτζο του Μάρκου ξεσυρε, οπότε πήγαμε με τον 2ο Κυβερνήτη του (Κων/νο), τον Αντώνη Σταυρόπουλο και τον Α/Σ για κωπηλασία και διόρθωση της όλης κατάστασης. Στη συνέχεια, επιμεληθήκαμε του χώρου μας, στήσαμε και το 2ο (ή 3ο; ήταν και το καφρείον εκεί κοντά...) παλαιείο. Τέλος, και μετά το μάζεμα ξύλων, ακολούθησε η Μ.Π., με πυράρχες την Ηλέκτρα Φωτεινοπούλου και τον Σωτήρη (...), όπου έγιναν δύο κέτς. Ακολούθησε, παραδοσιακά, μικρή έξοδος της Κοινότητας σε creperie και Casa Dei.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου, μετά την έπαρση της σημαίας παρόντος του Συστήματος, ακολούθησε, κλασσικά, βόλτα στην πόλη και στο Porto Hydra. Ορισμένοι έφυγαν με τους γονείς τους, οπότε απέμειναν η Μ-Λ, η Ειρήνη και ο Διονύσης, με τους οποίους μαγειρέψαμε χαλβά πολίτικο, ακούσαμε τις ιστορίες του Κων/νου προς τα λυκόπουλα, στον φάρο, για τον Καπετάν Μπίστη, και χαζεύαμε τ’ αστέρια (φαινόταν ως κι ο γαλαξίας...). Την Δευτέρα 24 Ιουλίου, μετά από πρωινό και μικρό ξεστήσιμο, αποχώρησε η Κοινότητα.


Αρχηγείο Κ. Α.

Ανιχνευτές

Συγγραφή ημερολογίου: Αθήνα, 24η προς 25η Ιουλίου 2006