Εφόδια μονοήμερης εκδρομής Αγέλης

Από Wikitriti
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Όταν πας εκδρομή, μεταφέρεις τα πράγματά σου σε σακίδιο.
Είναι πολύ εύκολο ο καθένας να παρασυρθεί και να κουβαλάει πράγματα που δεν θα του χρειαστούν. Aκολουθεί μια λίστα από τα βασικά :
Θα φοράς
Στολή
Παπούτσια πορείας (καλύτερα δερμάτινα, με κορδόνια και χοντρή σόλα)
Θα έχεις στο σακκίδιο αυτά που θα σου πεί το αρχηγείο, αλλά οπωσδήποτε :

Παγούρι με λουρί ( ή ένα πλαστικό μπουκάλι από αναψυκτικό με βιδωτό καπάκι. Το καλοκαίρι όμως ζεσταίνεται αμέσως και δεν είναι ευχάριστο να το πίνεις. Χρήσιμη μιά ελαφριά μονωτική θήκη με λουρί)
μακρυμάνικη μπλούζα, μπουφάν ή ξεμανίκωτο
εφεδρικό ζευγάρι κάλτσες
καπέλο γιά τον ήλιο ή μάλλινο σκουφί
χαρτομάντηλα, φακός (φανάρι) και λίγο χαρτί υγείας

Αναλόγως του προγράμματος
μαχαιροπήρουνα, κουτάλι, πιάτο βαθύ & ποτήρι ( πλαστικά )
μαγιό και πετσέτα παραλίας

Το κατάλληλο σακίδιο
Στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη σακιδίων, με αποτέλεσμα η επιλογή να είναι δύσκολη. Βασικό κριτήριο, εκτός από την τιμή, το σακίδιο που θα διαλέξεις να ταιριάζει στο άτομό σου. Να μην είναι ούτε μεγάλο ούτε μικρό. Εάν δεν ταιριάζει, η μεταφορά θα είναι άβολη και μπορεί να προκαλέσει μόνιμο πρόβλημα στην πλάτη σου. Κύττα πρώτα στο Πρατήριο. Γενική αρχή, πάρε λίγο μεγαλύτερο σακκίδιο από ό,τι νομίζεις ότι σου χρειάζεται. Δεν είναι βαρύτερο και είναι καλύτερα απο το να κρέμονται πράγματα σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο ! Δεν πρέπει να κρατάς τίποτε στα χέρια σου, είναι πολύ πιό ξεκούραστο να τα χωρέσεις όλα μέσα. Προσοχή, το βάρος να είναι ανάλογα με τον φέροντα. Αν θα χρησιμοποιήσεις το σακίδιο και για πορείες, είναι πολύ χρήσιμο να έχει ζώνη στο κάτω μέρος του σακιδίου, επενδυμένη με «μαξιλαράκι». Σφίγγοντας αυτή τη ζώνη γύρω από τη λεκάνη, θα νιώσεις το σακίδιο πιο ελαφρύ, αφού το βάρος μεταφέρεται εκτός από την πλάτη, και στη λεκάνη. Πράγματα που μπορεί να χρειαστείς κατά τη διάρκεια της πορείας, τοποθετούνται στις πλαϊνές τσέπες ή πάνω-πάνω, για εύκολη πρόσβαση.