Ευρετήριο παλαιών μελών / Μητρώα

Από Wikitriti
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Υπάρχει αλφαβητικό ευρετήριο παλιών μελών της 3ης, αλλά γιά λόγους προστασίας από διαφημίσεις και ενοχλήσεις δεν είναι δημοσιευμένο. Ο Υπεύθυνος Αρχείων Στέφος Αλευράς θα σας δώσει πρόθυμα στοιχεία. τηλ. 210-6233392, stefosal@otenet.gr

Κατά τα πρώτα 95 χρόνια της 3ης Ναυτοπροσκόπων 1913 - 2008 τηρήθηκαν διάφορα μητρώα των μελών της με κύριους γραφειοκράτες τον Σωτηράκη Αντωνιάδη, τον Δημήτρη Μάγκο, τον Ηλία Μιχαηλίδη, τον Στέφο Αλευρά και τον Αλέξανδρο Δημάκη. Σε εποχές που δεν υπήρχε κάποιος στο αρχηγείο με έφεση στα χαρτιά, πρέπει να υποσχέθηκαν αρκετοί Ναυτοπρόσκοποι και Λυκόπουλα, ίσως και λίγοι Βαθμοφόροι, που δεν γράφτηκαν ποτέ σε κάποιο μητρώο, ιδίως την περίοδο 1930 - 1945. Θα υπάρχουν επίσης, κάποιοι γραμμένοι στα μητρώα, οι οποίοι δεν υποσχέθηκαν ποτέ και επομένως τυπικά δεν έγιναν ποτέ μέλη μας. Κάποιοι Αρχηγοί κατά την κρίση τους δεν περιέλαβαν κάποιον που έκριναν μη άξιο, ή κάποιον που δεν έμεινε μεγάλο διάστημα!

Ο Αρχηγός Ηλιας Μιχαηλίδης αντέγραψε (1950) αρκετά φθαρμένα Μητρώα. Ο Αρχηγός Δημήτρης Μάγκος συμπλήρωσε (1955) μερικούς που είχαν παραληφθεί. Ο Αρχηγός Στέφος Αλευράς, σε συνεργασία με τον Αρχηγό Αλέξανδρο Δημάκη έκριναν το 1985 οτι θα ήταν απλούστερο να υπάρχει ένα Ενιαίο Μητρώο και το εφάρμοσαν.

Ο Υπεύθυνος Αρχείων παλαιός Αρχηγός Στέφος Αλευράς συμπλήρωσε κενά στα μητρώα και τα ενημέρωσε ώστε να δημιουργηθεί αλφαβητικό ευρετήριο όσων υποσχέθηκαν στην παρέα της 3ης. ΄Αρχισε να το ετοιμάζει... το 1975!

Επίσης, έχουμε τα μέλη μας με την σειρά που είναι γραμμένοι στα διάφορα Μητρώα. Αυτό επιτρέπει σε καθέναν, αφού βρεί στο ευρετήριο τον (ή τους) αριθμό Μητρώου του, να πάει στο αντίστοιχο Μητρώο και να βρεί τους άλλους της εποχής του. Επισημάνσεις και διορθώσεις ευπρόσδεκτες.

α. Μητρώο των μελών της Αγέλης. ΄Οταν ανέβαιναν στην Ομάδα, γράφονταν με άλλο ΑΜ σε άλλο Μητρώο. Τα ενοποιήσαμε το 1985.

β. Τεύχος Ε β' Μητρώου Δημιουργήθηκε το 1955. Περιλαμβάνει αρκετά μέλη της 3ης Β' η οποία μετά το 1945 ονομάστηκε 1η Ο.Ν.Α

δ. Μητρώο Τρίτης Δ' Δημιουργήθηκε την Κατοχή.

ε. Μητρώο όσων ο Μ. Μίνδλερ αναφέρει στο τεύχος της εικοσιπενταετηρίδας, 1913-38. Στοιχεία τους υπάρχουν και στο "Πρώτο Μητρώο"

μ. Μητρώο Μαθητευομένων Προσκόπων, 1918-1921

στ. Μητρώο 6ου Ναυτοπροσκόπων. Δημιουργήθηκε το 1985 γιά παιδιά της λίστας αναμονής

Μόνον με αριθμό, χωρίς γράμμα μπροστά, είναι το Ενιαίο Μητρώο της 3ης.