Ερμιόνη 1991

Από Wikitriti
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ημερολόγιο Αρχηγείου Ομάδος

Τετάρτη 3 Ιουλίου:

Πρωί-πρωί μαζευτήκαμε στον Πειραιά, μπροστά στο "Ευτυχία", όπως κάθε χρόνο. Ο Κωνσταντίνος (Α.Ο.) που είχε γυρίσει από την προκατασκήνωση για να αγοράσει κατσαρόλες (οι παλιές σκούριασαν), έφτασε στον Πειραιά στην ώρα του - απίστευτο!! - για να μας αποχαιρετίσει από την αποβάθρα ενώ εμείς μπαρκάραμε για Ερμιόνη. Ευτυχώς σήμερα είχε δρομολόγιο για Ερμιόνη και το καινούργιο καράβι, το "Γεώργιος". Έτσι έφτασε και ο Αρχηγός στην Ερμιόνη με μια μικρή καθυστέρηση, δικαιολογημένη όμως αφού κουβαλούσε ένα κιβώτιο κατσαρόλες, πέντε κουπιά και δυο σακίδια (ε, ίσως να ήταν και ένα...). Ο Μπίστης είχε φέτος πάρα πολλά χόρτα, λόγω των πολλών βροχών κατά το χειμώνα. Η ομάδα πάντως χάρηκε πολύ, αφού όπως φαίνεται είχε επιθυμήσει το τσουγκράνισμα. Μόλις φτάσαμε, άλλαξαν όλοι γρήγορα-γρήγορα και το έριξαν στο φαγητό, να πάρουν καμιά θερμίδα για τη δουλειά που τους περίμενε. Το αρχηγείο πάντως έκλεισε συμφωνία με τον Πρόεδρο της κοινότητας Ερμιόνης και εξασφαλίσαμε μια κουρευτική μηχανή (τόσο πολύ σκεφτόμαστε την Ομάδα).

Μετά από μια τόσο κουραστική μέρα για όλους , ακόμη και για το αρχηγείο, αφού στήσαμε εκτός από τη σκηνή μας και τη σκηνή των Δελφίνων, κάναμε μια βουτιά στη θάλασσα και πέσαμε ζαλισμένοι από το ταξίδι για ύπνο.

Πέμπτη 4 Ιουλίου:

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της φετινής Ερμιόνης, σήμερα ήταν ημέρα σκαπανικής, υπεύθυνος για την οποία ήταν ο Γιόχαν. Συνεχίστηκε το τσουγκράνισμα και παράλληλα άρχισαν οι ενωμοτιακές κατασκευές. Εγώ αποτελείωσα την κατασκευή του μαγειρείου, η οποία φέτος είχε διαφορετικό σχέδιο, όπως επίσης διαφορετικές ήταν και οι σκηνές υλικού και μαγειρείου. Η δουλειά ήταν πολλή. Τσουγκρανίστηκαν τα περισσότερα δρομάκια και καθαρίστηκε ο χώρος της κατασκήνωσης. Η βάρκα βέβαια δεν βγήκε βόλτα σήμερα, αλλά κάναμε μπάνιο στη θάλασσα και το πρωί και το απόγευμα. Μετά την Πυρά και ένα σύντομο συμβούλιο τιμής, ο Γιόχαν προσπαθούσε να φτιάξει την αφίσα του για την δεύτερη μέρα σκαπανικής ενώ εμείς βάζαμε σε σειρά διάφορες εκκρεμότητες. Κάποτε έφτασε η ώρα να κοιμηθούμε κι εμείς.

Παρασκευή 5 Ιουλίου:

Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα σκαπανικής. Η αφίσα του Γιόχαν φιγουράρει στον πίνακα ανακοινώσεων και κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στους προσκόπους αλλά κυρίως στους περαστικούς από το Αρχηγείο Αγέλης, αφού δεν τους είχαμε συνηθίσει σε κάτι τέτοια. Τα πράγματα αρχίζουν σιγά-σιγά να κυλούν με τον κανονικό ρυθμό. Σήμερα βγαίνει και η βάρκα.

1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-A16.JPG 1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-A18.JPGΟι ενωμοτιακές κατασκευές συνεχίζονται. Το απόγευμα γίνεται το περίφημο "Μπίστι-Ράλυ 4x4": οι ενωμοτίες φτιάχνουν με κοντάρια και σχοινιά κάποιο όχημα με το οποίο κουβαλούν ένα άτομο κάνοντας τη διαδρομή τραπεζαρία -> φάρος -> κολωνάκια -> τραπεζαρία. Νικητές βγήκαν οι Κροκόδειλοι. Κατά τη διάρκεια του ράλυ έριξε ένα ψιλοβρόχι, το οποίο ευτυχώς σταμάτησε λίγο αργότερα.

1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-A20.jpgΤο βράδυ στην πυρά έγινε ο πανενωνοτιακός διαγωνισμός τραγουδιού "Ερμιονοβίζιον '91". Οι διεθνούς φήμης παρουσιαστές Έρικσον (Γιόχαν) και Στρόγκανοφ (Θωδωρής) τα έδωσαν όλα μπροστά στις κάμερες της Ερμιόν TV. Ο διαγωνισμός είχε αναμφισβήτητη επιτυχία και τρομερή πλάκα. Νικητές βγήκαν οι Κροκόδειλοι με το τραγούδι τους "3η ΟΜΑΣ (τι θα γίνει φίλε μου με μας)!". Μετά την πυρά και το συμβούλιο τιμής, το κακό με τις αφίσες συνεχίζεται. Ο Γιόχαν προσπαθεί να ζωγραφίσει την "κυρία Υγιεινή" ή την "κυρία Καθαριότητα" και ζητά απεγνωσμένος βοήθεια. Οι υπόλοιποι προσπαθούμε να βρούμε σχέδιο για την πύλη της κατασκήνωσης.


    Τραγούδι Ερμιονοβίζιον '91 των Κροκοδείλων.

    Το παιχνίδι μας αρχίζει
    Και ο Μπίστης πλημμυρίζει,
    Γινεταί χαμός καθέ φορά.
    3ης ΟΜΑΣ, 3η ΟΜΑΣ
    Αγάπα μας και μη μας τυραννάς.

    Το παιχνίδι ειναί στημένο,
    Τ' αρχηγείο πουλημένο
    Και οι πρόσκοποι παλεύουν στα κρυφά.
    3ης ΟΜΑΣ, 3η ΟΜΑΣ
    Αγάπα μας και μη μας τυραννάς.

    Κόκα κόλες και σουβλάκια,
    Κρύβουνέ τα προσκοπάκια,
    Και φωνάζει ο Αρχηγός,
    3ης ΟΜΑΣ, 3η ΟΜΑΣ
    Δεν μας νοιάζει τί νομίζετε για μας.

    Οι λαλούδες κι οι μαρμάγκες,
    Η Ερμιόνη με τους μάγκες,
    Μαγειρεύουνέ και τυραννούν εμάς.
    3ης ΟΜΑΣ, 3η ΟΜΑΣ
    Τί θα γίνει φίλε μου με μας.

    Οι σκηνές είναι στημένες,
    Οι κατασκευές φτιαγμένες,
    Τα δρομάκια γυαλισμένα από μας.
    3ης ΟΜΑΣ, 3η ΟΜΑΣ
    Τί θα γίνει φίλε μου με μας.

    (Βασισμένο πάνω στη μελωδία του "Ελλάς - Ελλάς" του Β. Παπακωνσταντίνου.)

Σάββατο 6 Ιουλίου:

Ημέρα υγιεινής σήμερα, υπεύθυνος για το πρόγραμμα της ημέρας ο Γιόχαν. Από το πρωί δόθηκε ιδιαίτερη σημασία σε θέματα υγιεινής. Κατά την επιθεώρηση έγινε εξονυχιστικός έλεγχος καραβανών και η κατασκήνωση μετατράπηκε για λίγο σε πεδίο βολής καραβανών... Το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά. Η βάρκα βγήκε για την καθιερωμένη βόλτα της. Το μεσημέρι πλύθηκαν ρούχα και έγινε γενικός καθαρισμός σε ενωμοτιακό επίπεδο. Εμείς το μεσημέρι το περάσαμε φουσκώνοντας μπαλόνια και ζωγραφίζοντας πάνω τους φατσούλες μικροβίων για το παιχνίδι του αντι-μικροβιακού πολέμου που παίχτηκε το απόγευμα. Η δουλειά ήταν επίπονη, αφού τα άτιμα τα μπαλόνια δεν φούσκωναν με τίποτα. Το βράδυ είχαμε πυρά συζήτησης. Κάθε ενωμοτία είχε αναλάβει να αναπτύξει και να παρουσιάζει ένα θέμα.. Συζητήθηκαν θέματα όπως το νέφος, το κάπνισμα, τα δάση, το AIDS και η αστυφιλία. Αίσθηση προκάλεσε ο ενωμοτάρχης Δελφίνων, που σηκώθηκε να μας μιλήσει για την βλαβερότητα του καπνίσματος φορώντας διαφημιστικό μπλουζάκι Marlboro. Πάει άλλη μια μέρα. Το φεγγάρι κατασκοπεύει από ψηλά κάποιους τρελούς που ζωγραφίζουν μετά μανίας αφίσες κάτω από τους ήχους των "Dire Straits".

Κυριακή 7 Ιουλίου:

Ημέρα περιβάλλοντος σήμερα, και πάλι στην αρμοδιότητα του Γιόχαν. Το πρωί όλα κύλησαν κανονικά. Οι ναυτικών και γνώσεων (Κροκόδειλοι & Αλκυόνες) ετοιμάστηκαν για την βάρκα που θα έβγαζε σήμερα ο Ν. Παρθένιος, ο οποίος είχε καταφθάσει στο Μπίστη το περασμένο βράδυ με το Γ. Μαρκιανό και την μηχανή της βάρκας. Όλα κυλούσαν κανονικά μέχρι το μεσημέρι, όταν άρχισε να συννεφιάζει και προτού προλάβει καλά καλά να συννεφιάσει, άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Ένα κύμα πανικού ξέσπασε στη σκηνή του αρχηγείου. Τα νερά έμπαιναν μέσα από παντού. Βαλθήκαμε να σκάβουμε χαντάκια, να βουλώνουμε τρύπες, να αδειάζουμε τις λιμνούλες και να "τακτοποιούμε" τα πράγματά μας.

1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-A22.JPG

Η βάρκα όμως είχε μια μεγαλύτερη περιπέτεια. Η κακοκαιρία τους πέτυχε μεταξύ Μπίστη και Δοκού. Το πλήρωμα έδειξε αξιέπαινο θάρρος και κάτω από την καλή καθοδήγηση του Ν. Παρθένιου, έφτασαν δίχως γρατζουνιά στην Ερμιόνη, αλλά βρεγμένοι ως το κόκκαλο. Ο Μάρκος ήταν το μόνο σκάφος που δέσποζε στη θάλασσα αυτές τις δύσκολες στιγμές. Για μια ακόμη φορά φάνηκε το θάρρος των τριτομαδιτών.

Στις 16:30 έγινε επιθεώρηση με στολές για την έξοδο της ομάδας στην πόλη. Η βροχή είχε προσωρινά σταματήσει. Η έξοδος έγινε με νιτσεράδες φέτος. Όσοι δεν είχαν δανείστηκαν από το αρχηγείο.

1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-A27.JPG 1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-A28.JPGΕπιτέλους, μείναμε μόνοι στο αρχηγείο χωρίς την ομάδα. Από αυτή τη στιγμή, το αρχηγείο άρχισε να βρίσκει τον κανονικό του ρυθμό. Σ' αυτό μάλλον έπαιξε κάποιο ρόλο και ο Ζάκης, ο οποίος κατέφθασε στο Μπίστη κατά τη διάρκεια της εξόδου της ομάδας. Βγάλαμε τα απωθημένα μας πάνω στην καινούργια τάβλα του αρχηγείου. Το πρωί ήταν κάτασπρη και τώρα άρχισε να "διακοσμείται" καθώς αρμόζει σε μια τάβλα αρχηγείου... Μετά από την "διακόσμηση" και καθώς είχαμε αρχίσει να συνερχόμαστε από την τρέλα που μας είχε κυριεύσει, συνειδητοποιήσαμε με απογοήτευση πως η έξοδος της ομάδας είχε τελειώσει. Μαζεύτηκαν όλοι, με τα αποτελέσματα από τα γκάλοπ πάνω σε θέματα περιβάλλοντος που τους είχαμε αναθέσει. Το βράδυ στην πυρά παρουσιάστηκαν από τις ενωμοτίες τα αποτελέσματα των γκάλοπ. Τα ερωτήματα ήταν σχετικά με την όξινη βροχή, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το νέφος, την τρύπα του όζοντος κλπ. Το δικό μας συμπέρασμα ήταν πως οι ενωμοτίες δεν ρώτησαν κανέναν και οι απαντήσεις ήταν σικέ. Πάντως είχε πολύ γέλιο.

Σήμερα το βράδυ, τα πράγματα αρχίζουν να στρώνουν: τέρμα οι αφίσες. Το επόμενο τριήμερο το είχαμε αναλάβει ο Θοδωρής κι εγώ (Βασίλης) και είχαμε φέρει τις αφίσες έτοιμες από την Αθήνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μας απασχολούσε ήταν το σχέδιο για την πύλη κατασκήνωσης, μια και αυτό που είχαμε αρχίσει να φτιάχνουμε απορρίφθηκε.

Δευτέρα 8 Ιουλίου:

Η πρώτη ημέρα του αθλητικού διήμερου σήμερα. Το πρωί στην έπαρση έγινε η "τελετή έναρξης" του αθλητικού διημέρου και ανέβηκε στον ιστό μια σημαία σχετική. Μετά την επιθεώρηση, και αφού έφυγε η βάρκα, έγιναν αγώνες βόλεϊ μεταξύ των τριών ενωμοτιών που είχαν μείνει στον Μπίστη. Πρώτοι μέχρι στιγμής οι Κροκόδειλοι, δεύτεροι οι Πιγκουίνοι και τρίτοι οι Αλκυόνες. Το απόγευμα έγιναν αγωνίσματα σχετικά με τη θάλασσα. Αγώνες κολύμβησης 100μ, τρίαθλο, μακροβούτι, διαγωνισμός καλύτερης και χειρότερης βουτιάς..

1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-A32.JPG 1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-A33.JPG
1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-A34.JPGΗ βραδινή πυρά είχε καραγκιόζη. Δυο από τις πέντε ενωμοτίες παρουσίασαν τα έργα που έγραψαν. Οι Κροκόδειλοι κέρδισαν με ένα πολύ καλό και αστείο έργο, "Ο καραγκιόζης κάνει Γερμανικά"..

1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B07.JPG 1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B09.JPGΤρίτη 9 Ιουλίου:

Δεύτερη μέρα του αθλητικού διήμερου σήμερα. Η μέρα κύλησε κανονικά. Το πρωί έγιναν οι αγώνες βόλεϊ με τις υπόλοιπες ενωμοτίες. Νικήτρια ενωμοτία στο βόλεϊ βγήκαν τελικά οι Δελφίνες. Το απόγευμα έλαβαν χώρα τα αγωνίσματα στίβου, όπως το τρέξιμο, η σκυταλοδρομία, ο Μαραθώνιος και η ελληνορωμαϊκή πάλη. Το βράδυ οι Κροκόδειλοι έπαιξαν πάλι τον Καραγκιόζη να κάνει Γερμανικά."..

1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B12.JPG 1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B13.JPG
1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B15.JPG 1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B16.JPGΗ σημερινή μέρα πάντως θα μείνει αξέχαστη στον ενωμοτάρχη Γλάρων, ο οποίος μετά από ξεφάντωμα με τυρόπιτα στην Ερμιόνη, απόλαυσε και τις επακόλουθες συνέπειες... Το βράδυ στο αρχηγείο έγιναν μερικοί συνηθισμένοι μικροκαβγάδες σχετικά με τις υπηρεσίες της επόμενης ημέρας, τις οποίες καθόριζε ο Θοδωρής.

Τετάρτη 10 Ιουλίου:

Ημέρα γνώσεων σήμερα, υπεύθυνοι για το πρόγραμμα πάλι ο Θοδωρής κι εγώ. Η μέρα ξεκίνησε ως συνήθως. Η βάρκα έφυγε με τον Ζάκη, όπως κι εχτές. Έγιναν γνώσεις για τα βέλη μέχρι το μεσημέρι. Το απόγευμα παίξαμε ένα παιχνίδι γνώσεων στον Μπίστη με διάφορους σταθμούς. Λίγο αργότερα έφτασε ο Ίωνας στον Μπίστη, ο οποίος είχε πάρει πενταήμερη άδεια απ' το Ναυτικό. Μας τρέλανε με το "Είσαι Ο και λέγεσαι" και με το "Πες μου πως σε λένε να σου πω τ' όνομά σου", με τα οποία προβλημάτιζε τα προσκοπάκια.

Έγινε αγώνας βόλεϊ αρχηγείο - Δελφίνες και αρχηγείο - επίλεκτοι ομάδας, όπου το αρχηγείο έσκισε. Μετά το βραδινό φαγητό, παίξαμε έναν συγυρισμένο καρπουζοπόλεμο. Όσοι την γλίτωσαν από το καρπούζωμα όμως, δεν κατάφεραν να την γλιτώσουν και από το τζατζικο-κολοκύθωμα που ακολούθησε, χρησιμοποιώντας τα αποθέματα του αρχηγείου για ώρα εκτάκτου ανάγκης.

Το βράδυ, αφού κοιμήθηκε η ομάδα, ο Θοδωρής με τον Ίωνα βγήκαν στην Ερμιόνη ενώ οι υπόλοιποι απολαύσαμε ένα ωραίο νυχτερινό μπάνιο στο "αρχηγείο beach". Μετά το μπάνιο, αφού τακτοποιήσαμε διάφορες εκκρεμότητες, αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε ένα νυχτερινό για την ομάδα. Μετά από πολλή σκέψη καταλήξαμε στο συνηθισμένο παιχνίδι με τις λαλούδες, μόνο που αντί για λαλούδες είχαμε μαϊμούδες και χιμπατζήδες που την κοπάνησαν από το τσίρκο. Ετοιμάσαμε διάφορα "ζουμιά" χρησιμοποιώντας για μια ακόμη φορά τα αποθέματα εκτάκτου ανάγκης και πήγαμε να ξυπνήσουμε την ομάδα με τον παραδοσιακό τρόπο: σφυρίχτρες, λαμαρίνα στο πηγάδι του μαγειρείου, καζάνια στο μαγειρείο και μέσα στις σκηνές...

Πέμπτη 11 Ιουλίου:

Σήμερα είχε πολύ δυνατό αέρα από το πρωί, μπορεί να έφτανε και τα 8 μποφόρ. Είναι η πρώτη μέρα των explore σήμερα. Οι υποψήφιοι ασημένιοι θα πήγαιναν διήμερη με τη βάρκα, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε λόγω αέρα. Έτσι οι εξπλορίτες έφυγαν στις 11:00 για το μοναστήρι. Στην κατασκήνωση έμειναν οι κάτοχοι χρυσού βέλους και οι υποψήφιοι για το χάλκινο. Το μεσημέρι μαγείρεψαν οι χρυσοί και οι υπόλοιποι πήγαμε για μπάνιο. Αργότερα οι χρυσοί βοήθησαν στην πύλη της κατασκήνωσης, ενώ γίνονταν γνώσεις με τους υπόλοιπους. Το βραδινό το ετοίμασαν οι υποψήφιοι για το χάλκινο, και μετά ακολούθησε μια μίνι πυρά με σκετς και πέσαμε για ύπνο.

Παρασκευή 12 Ιουλίου:

Ο δυνατός αέρας συνέχισε και σήμερα. Στο αρχηγείο ξυπνήσαμε με την πτώση της σακιδιοθήκης, που μου'ρθε κατακέφαλα. Αργότερα ρίξαμε το αρχηγείο για να μην σκιστεί η σκηνή. Από τον αέρα έπεσαν και οι σκηνές υλικού και μαγειρείου. Τα δρομάκια έχουν γεμίσει με πούσια. Οι εξπλορίτες γύρισαν και άρχισε κάποιο συμμάζεμα της κατασκήνωσης. Το απόγευμα η ομάδα έκανε ταρζανίδικο και ένα παιχνίδι με πετροβολισμό τρέξιμο κλπ. (στίβο μάχης). Το ταρζανίδικο φέτος ήταν καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά (σε πήγαινε μέχρι το κάτω πεύκο). Το βράδυ, κάναμε πρόβα generale στα τραγούδια για την αυριανή μεγάλη πυρά.

1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B19.JPG 1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B21.JPGΣάββατο 13 Ιουλίου:

Σήμερα είναι ημέρα ψυχαγωγίας σύμφωνα με το πρόγραμμα, αρμοδιότητα του Α.Ο. Κ. Δικαιούλια, μια και το βράδυ ήταν η μεγάλη πυρά. Η ψυχαγωγία ξεκίνησε από το πρωί με γερό τσουγκράνισμα, σκούπισμα, γλείψιμο, στα δρομάκια που ήταν γεμάτα πούσια από τον χτεσινό αέρα. Μετά έγινε χτένα στον Μπίστη και γενικές τελειοποιήσεις. Το μεσημέρι φάγαμε το παραδοσιακό τριτομαδίτικο φαγητό, χταποδάκι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι. Το φαΐ βγήκε πάρα πολύ και μοιράστηκε περίσσευμα δύο και τρεις φορές. Μετά το μεσημεριανό φαγητό πλύθηκαν και ετοιμάστηκαν όλοι για την πυρά. Η πυρά φέτος ήταν από τις πιο "μελωδικές" (και σίγουρα η πιο μελωδική επί αρχηγίας Κ. Δικαιούλια...). Το βράδυ έγινε το καθιερωμένο γεύμα των αρχηγείων στην πόλη και μετά... το καθιερωμένο καψώνι στους ανιχνευτές, το οποίο είχε στο μενού καρπούζι, ξύδι και άφθονο κέτσαπ.1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B22.JPGΚυριακή 14 Ιουλίου:

Σήμερα είναι ημέρα εξόδου. Στις 10:00 ήρθαν οι γονείς και φύγαμε από την κατασκήνωση. Οι περισσότεροι πήγαμε στο Porto Hydra το οποίο γέμισε με ενοχλητικούς τριτομαδίτες που κατέκλυσαν την πισίνα του ξενοδοχείου..

1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B25.JPG 1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B29.JPGΤο απόγευμα στις 7:00, η κατασκήνωση γέμισε πάλι με προσκόπους και με διάφορα τερψιλαρύγγια. Το βράδυ έγινε θεατρική πυρά στον πύργο. Ήταν αρκετά επιτυχημένη. Αργότερα παρουσιάστηκε πρόβλημα με τον Γ. Τέρνερ που είχε την κοιλιά του. Πιθανό ενδεχόμενο σκωληκοειδίτιδας ανάγκασε τον Α.Σ. Γκορίτσα να τον πάει στο Κρανίδι και μετά στην Αθήνα. Οι γιατροί του Κρανιδίου ητάν σιγουροί ότι είχε σκωληκοειδίτιδα αλλά απεδείχθει ότι είχε Βρονχίτηδα... Ο Ίωνας στάθηκε τυχερός γιατί βρήκε τρόπο να γυρίσει εγκαίρως στην Αθήνα, μια και το πρωί έπρεπε να παρουσιαστεί στο Ναυτικό.

Δευτέρα 15 Ιουλίου:

Σήμερα είναι ναυτική ημέρα. Η ημέρα κύλησε κανονικά. Το μεσημέρι έγιναν πτυχία και το απόγευμα δόθηκε στην ομάδα ένα ερωτηματολόγιο ναυτικού περιεχομένου. Αργότερα συνεχίστηκαν τα πτυχία. Μετά έγιναν κωπηλατικοί αγώνες, στους οποίους νίκησαν οι Πιγκουίνοι. Το βράδυ έγινε πάρτυ με hot-dogs στο αρχηγείο-beach (η σύσταση των hot-dogs ήταν: κρύο ψωμί, τυρί φέτα, κεφαλοτύρι, λουκάνικο και άαααφθονο κέτσαπ).

1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B32.JPG 1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B34.JPGΤρίτη 16 Ιουλίου:

Ημέρα ξεστησίματος σήμερα. Μέχρι την επιθεώρηση ξεστήνονται όλα, πακετάρονται και ετοιμάζονται για τον Φοίβα. Βρίσκουμε καινούργια αποθήκη. Απ΄ το μεσημέρι και μετά μεταφέρουμε στην αποθήκη υλικά. Το βράδυ φεύγει το φορτηγό με τα πράγματα για την Αθήνα και παίρνει μαζί και τις καραβάνες του αρχηγείου.

1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B35.JPG 1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-B36.JPGΓια βραδινό έχουμε χωριάτικη σαλάτα. Το αρχηγείο, σε τραγική κατάσταση, προσπαθεί στο σκοτάδι, χωρίς καραβάνες, να πετύχει καμιά τομάτα ή κανα κομμάτι τυρί μέσα στο καζάνι. Τελικά χορτάσαμε με αγγούρια και ελιές. Το βράδυ, μετά την σύνταξη στην πυρά, πήγαμε για νυχτερινό μπάνιο. Όσοι κολυμπήσαμε το απολαύσαμε. Στην πυρά έγινε αξιολόγηση της φετινής Ερμιόνης, όπου απέσπασε απ' όλους πολύ καλές κριτικές.

Τετάρτη 17 Ιουλίου:

Τελευταία μέρα σήμερα. Το πρωί πήγαμε για ποδόσφαιρο και το μεσημέρι εγκαταλείψαμε τον Μπίστη και πήγαμε στον Γανώση για το καθιερωμένο γεύμα με τα σουτζουκάκια..

1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-C01.JPG 1991-Ερμιονη-lowres-BSPILI-C03.JPGΕμείς, το αρχηγείο, φροντίσαμε τουλάχιστον να έχουμε μαχαιροπίρουνα στην πλωτή και "δανειστήκαμε" πεντέξι από τον Γανώση. Στις τρεις παρά, η ομάδα φεύγει με το Ευτυχία για την Αθήνα. Οι υπόλοιποι που θα πάμε πλωτή, μένουμε εδώ και ετοιμάζουμε τα εφόδια για το ταξίδι. Στις πέντε περίπου το απόγευμα ξεκινάμε κι εμείς με προορισμό το Τηγάνι.

Συμμετοχές

ΑΡΧΗΓΕΙΟ

ΟΜΑΔΑ

Κροκόδειλοι

Αλκυόνες

Γλάροι

Δελφίνες

Πιγκουίνοι