Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συσκευασία σακκίδιου"
Γραμμή 8: | Γραμμή 8: | ||
Τώρα έχεις μπροστά σου όλα τα πράγματά σου μέσα στις σακκούλες τους. Στο κάτω μέρος του σακκίδιου βάζεις αυτά που δεν θα χρειαστείς αμέσως, γιά παράδειγμα τις σακκούλες με τα ρούχα. Φρόντισε να κάνεις καλή χρήση του χώρου, βάζοντας μικρότερα πράγματα σε ελεύθερες γωνίες. Πιό πάνω είδη μαγειρέματος, πιατικά και δεύτερα παπούτσια. Πρόσεξε να μην εξέχει κάτι σκληρό στην πλάτη του σακκίδιου, γιατί τότε θα τρυπάει την δική σου πλάτη ! | Τώρα έχεις μπροστά σου όλα τα πράγματά σου μέσα στις σακκούλες τους. Στο κάτω μέρος του σακκίδιου βάζεις αυτά που δεν θα χρειαστείς αμέσως, γιά παράδειγμα τις σακκούλες με τα ρούχα. Φρόντισε να κάνεις καλή χρήση του χώρου, βάζοντας μικρότερα πράγματα σε ελεύθερες γωνίες. Πιό πάνω είδη μαγειρέματος, πιατικά και δεύτερα παπούτσια. Πρόσεξε να μην εξέχει κάτι σκληρό στην πλάτη του σακκίδιου, γιατί τότε θα τρυπάει την δική σου πλάτη ! | ||
− | Τα '''είδη πρώτης ανάγκης''' θα πάνε στις τσέπες του σακιδίου και στην κορυφή, έτσι θα μπούν στο τέλος. Γιά παράδειγμα, χαρτί υγείας, σουγιάς, φακός, φαρμακείο Α’ βοηθειών, αδιάβροχο. Αν έχεις βαριά πράγματα, μοίρασέ τα στις 2 πλαϊνές τσέπες γιά ισορροπία. Αν το σακκίδιο δεν χωράει π.χ. την σκηνή, ορθοστάτες ή το υπόστρωμα, τα δένεις έξω από το σακκίδιο, στην κορυφή. Κάλυψέ τα με αδιάβροχο ύφασμα γιά περίπτωση κακοκαιρίας. Στα χέρια, μόνο ένα μπαστούνι. | + | Τα '''είδη πρώτης ανάγκης''' θα πάνε στις τσέπες του σακιδίου και στην κορυφή, έτσι θα μπούν στο τέλος. Γιά παράδειγμα, χαρτί υγείας, σουγιάς, φακός, φαρμακείο Α’ βοηθειών, σκουφί, γάντια, αδιάβροχο. Αν έχεις βαριά πράγματα, μοίρασέ τα στις 2 πλαϊνές τσέπες γιά ισορροπία. Αν το σακκίδιο δεν χωράει π.χ. την σκηνή, ορθοστάτες ή το υπόστρωμα, τα δένεις έξω από το σακκίδιο, στην κορυφή. Κάλυψέ τα με αδιάβροχο ύφασμα γιά περίπτωση κακοκαιρίας. Στα χέρια, μόνο ένα μπαστούνι. |
Προσοχή, δεν είναι καλή ιδέα να έχεις τον υπνόσακκο έξω από το σακκίδιο. Εφ’ όσον όμως δεν γίνεται αλλιώς, πριν τον βάλεις στην θήκη του, κλείσε τον στεγανά σε μιά σακκούλα σκουπιδιών ( και ρούφηξε τον αέρα με ηλεκτρική σκούπα ). | Προσοχή, δεν είναι καλή ιδέα να έχεις τον υπνόσακκο έξω από το σακκίδιο. Εφ’ όσον όμως δεν γίνεται αλλιώς, πριν τον βάλεις στην θήκη του, κλείσε τον στεγανά σε μιά σακκούλα σκουπιδιών ( και ρούφηξε τον αέρα με ηλεκτρική σκούπα ). | ||
Αναθεώρηση της 22:28, 20 Δεκεμβρίου 2010
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΑΚΚΙΔΙΟΥ
Θα χρειαστείς 30 λεπτά με μιά ώρα, έως ότου βάλεις τα πράγματά σου στην σωστή θέση, που θα βολεύει εσένα. Χρησιμοποίησε τον κατάλογο εξοπλισμού.
Το ζητούμενο είναι να βρίσκεις αυτό που θέλεις γρήγορα, χωρίς να αδειάσεις όλο το σακκίδιο στην λάσπη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το συσκευάσεις ΕΣΥ και κανένας άλλος.
Βοηθά πολύ να ομαδοποιήσεις τα πράγματα σε σακκούλια διαφορετικών χρωμάτων ή ακόμα καλύτερα, διαφανή.
Χώρισε τα πράγματα σε ομάδες, γιά παράδειγμα, όλα τα εσώρρουχα, κάλτσες και μαγιώ μαζί. ΄Η όλα τα ρούχα της 1ης μέρας σε μιά σακκούλα, της 2ης μέρας σε άλλη σακκούλα ...
Τα είδη υγιεινής / πλυσίματος και η πετσέτα μαζί.
Τώρα έχεις μπροστά σου όλα τα πράγματά σου μέσα στις σακκούλες τους. Στο κάτω μέρος του σακκίδιου βάζεις αυτά που δεν θα χρειαστείς αμέσως, γιά παράδειγμα τις σακκούλες με τα ρούχα. Φρόντισε να κάνεις καλή χρήση του χώρου, βάζοντας μικρότερα πράγματα σε ελεύθερες γωνίες. Πιό πάνω είδη μαγειρέματος, πιατικά και δεύτερα παπούτσια. Πρόσεξε να μην εξέχει κάτι σκληρό στην πλάτη του σακκίδιου, γιατί τότε θα τρυπάει την δική σου πλάτη ! Τα είδη πρώτης ανάγκης θα πάνε στις τσέπες του σακιδίου και στην κορυφή, έτσι θα μπούν στο τέλος. Γιά παράδειγμα, χαρτί υγείας, σουγιάς, φακός, φαρμακείο Α’ βοηθειών, σκουφί, γάντια, αδιάβροχο. Αν έχεις βαριά πράγματα, μοίρασέ τα στις 2 πλαϊνές τσέπες γιά ισορροπία. Αν το σακκίδιο δεν χωράει π.χ. την σκηνή, ορθοστάτες ή το υπόστρωμα, τα δένεις έξω από το σακκίδιο, στην κορυφή. Κάλυψέ τα με αδιάβροχο ύφασμα γιά περίπτωση κακοκαιρίας. Στα χέρια, μόνο ένα μπαστούνι. Προσοχή, δεν είναι καλή ιδέα να έχεις τον υπνόσακκο έξω από το σακκίδιο. Εφ’ όσον όμως δεν γίνεται αλλιώς, πριν τον βάλεις στην θήκη του, κλείσε τον στεγανά σε μιά σακκούλα σκουπιδιών ( και ρούφηξε τον αέρα με ηλεκτρική σκούπα ).
Μπορεί να σπάσει κάποιος ιμάντας του σακκίδιου ή να χαθεί μιά αγκράφα. Είναι φρόνιμο να έχεις πρόχειρα σπάγκο, χοντρή βελόνα με γερή κλωστή, μικρές / μεγάλες παραμάνες, εφεδρικό ιμάντα και σετ αγκράφες. Εξασκήσου να τα αλλάζεις πριν ξεκινήσεις, δεν θα σου είναι ευχάριστο να εκπαιδευτείς στο βουνό κατά την διάρκεια καταιγίδας. Αν προβλέπεται βροχερός καιρός ή χιόνι, είναι καλή ιδέα να προμηθευτείς ένα μεγάλο νάϋλον, αρκετό να καλύψει ολόκληρο το σακκίδιο. Είναι και χρήσιμο γιά να καθήσεις σε υγρό έδαφος. ΄Εχει μηδέν βάρος, αλλά κρατά σίγουρα στεγνά τα πράγματά σου ( μερικά σακκίδια έχουν κρυμμένη τέτοια σακκούλα σε φερμουάρ στο κάτω τους μέρος ) .
Τώρα, κάνε πρόβα να φορέσεις το σακίδιο. Ελέγχεις την ισορροπία και ότι δεν εξέχει κάτι μυτερό. Στην ανάγκη, ρύθμισε τα λουριά και τους ιμάντες μέχρι να το αισθάνεσαι βολικά πάνω στην πλάτη σου. Σφίξε την ζώνη μέσης, είναι σημαντική γιά να μεταφέρουν μέρος του βάρους οι γοφοί σου, ώστε να μην υποφέρει η μέση σου ή να κόβουν τα λουριά τους ώμους σου. Εάν είναι η πρώτη σου φορά, είναι καλή ιδέα να περπατήσεις γιά 10 λεπτά γύρω στο τετράγωνο με το σακκίδιο φορτωμένο.
Αυτή είναι επίσης καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις να βαδίσεις λίγο με τις αρβύλες σου.
Πρόσεξε το παγούρι με το νερό σου, πάρα πολύ συχνά μουσκεύει τα πράγματά μας ! Το ίδιο άλλα υγρά (σαμπουάν, λάδι). Λάβε τα μέτρα σου.