Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ορειβατική στον Κόζιακα, 26-28/12/2015"

Από Wikitriti
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
(Προσθήκη φωτογραφιών)
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 +
[[Εικόνα:Koziakas-2015-summit.jpeg|thumb]]
 
==Πρόγραμμα==
 
==Πρόγραμμα==
 
=== Σάββατο 26 Δεκεμβρίου ===
 
=== Σάββατο 26 Δεκεμβρίου ===
Γραμμή 18: Γραμμή 19:
  
 
==Ημερολόγιο==
 
==Ημερολόγιο==
 +
[[Εικόνα:Koziakas-2015-log.jpeg|thumb]]
 
Εφέτος η 3η Ο.Α.Ν. πραγματοποίησε την ορειβατική της στον Κόζιακα.
 
Εφέτος η 3η Ο.Α.Ν. πραγματοποίησε την ορειβατική της στον Κόζιακα.
  

Τελευταία αναθεώρηση της 18:35, 2 Φεβρουαρίου 2016

Koziakas-2015-summit.jpeg

Πρόγραμμα

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου

  • 5.30π.μ Αναχώρηση από την Λέσχη
  • 12.00μ.μ. Άφιξη στο χιονοδρομικό Περτουλίου - Πορεία
  • 2.45μ.μ. Άφιξη στο καταφύγιο
  • 10:30μμ Αναχώρηση για κορυφή Κόζιακα(1901μ) 3 Τριτομαδίτες
  • 11:30μμ Κατάκτηση κορυφής

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

Κατάκτηση κορυφής Κόζιακα(1901μ)

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου

  • 8.45π.μ. Αναχώρηση από καταφύγιο
  • 1.00μ.μ. Φαγητό σε ταβέρνα στο χωριό Ελάτη
  • 2.00μ.μ. Αναχώρηση από το χωριό Ελάτη
  • 7.00μ.μ. Άφιξη στη Λέσχη

Ημερολόγιο

Koziakas-2015-log.jpeg

Εφέτος η 3η Ο.Α.Ν. πραγματοποίησε την ορειβατική της στον Κόζιακα.

Ξεκινήσαμε από την Λέσχη, και επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν στην Λ.Αλεξάνδρας, και υπό την μουσική υπόκρουση ελληνικού έντεχνου ρεπερτορίου, φτάσαμε κατά τις 11:30πμ στο χιονοδρομικό του Περτουλίου.

Ο καιρός καλός- λιακάδα και άπνοια, η πορεία μέσα από δάσος. Παραδόξως δεν έμεινε κανένας πίσω, οπότε σε κάθε στάση το πολύ σε 3 - 5 λεπτά ήμασταν όλοι μαζεμένοι! Σε κάποιο σημείο της πορείας είχαμε την επιλογή να ακολουθήσουμε το εύκολο μονοπάτι ή το μονοπάτι της αρετής, όπου και φυσικά με συνοπτικές διαδικασίες ακολουθήσαμε το μονοπάτι της αρετής. Μετά από πορεία μέσα σε πυκνό δάσος και την ανάβαση μιας σεβαστής ανηφόρας, η θέα μας αντάμειψε. Βγαίνοντας από το δάσος συνεχίσαμε από χωματόδρομο, και πλησιάζοντας το καταφύγιο είδαμε και τα πρώτα χιόνια. Μετά από μία στάνη, είδαμε το οργανωμένο καταφύγιο του Κόζιακα.

Λίγα λόγια για το καταφύγιο: προσφάτως ανακαινισμένο, διαθέτει συνέχεια ρεύμα (220V) από φωτοβολταϊκά μπαταρίες και γεννήτρια, ενεργειακό τζάκι, και ζεστό νερό για μπάνιο, τουαλέτες και τρεχούμενο νερό. Όμορφα και προσεγμένα φτιαγμένο, δυστυχώς όμως δεν μπορούσαμε να ψήσουμε δικό μας φαγητό..

Κατά τις 2:43:14μμ οι πρώτοι μπήκαμε στο καταφύγιο με έντονη μυρωδιά από σόμπα/ τζάκι που κάπνισε στον αέρα. Τακτοποιηθήκαμε στις κουκέτες στον επάνω όροφο, και η ώρα πέρασε ήσυχα παίζοντας Αντι-MONOPOLΥ, στρες, διάβασμα, ΤΖΕΓΚΑ, σκοτώνοντας μύγες (κυριολεκτικά) θαυμάζοντας την θέα της κορυφής και των Αγράφων. Κατά τις 7:10:50μμ φάγαμε αίγα βραστή μετά γεωμήλων και καρότων, πολύ καλό φαγητό!

Νυχτώνοντας συζητήσαμε με έναν από τους καταφυγιάδες για νυχτερινή πορεία όπου με χαρά είπε ότι ευχαρίστως θα μας οδηγούσε μέχρι την κορυφή του Κόζιακα! Κατά τις 10:44μμ ξεκινήσανε οι: Φίλιππος, Αποστόλης και Κων/νος Π. μαζί με ένα ζευγάρι και δύο καταφυγιάδες για την κορυφή. Το φεγγάρι ήτανε πολύ όμορφο, φωτίζοντας το μονοπάτι και τα βουνά γύρω μας. Δυνατός παγωμένος αέρας μας δρόσισε στο τελευταίο κομμάτι της κορυφής. Στην κορυφή φτάσαμε στις 11:36μμ, βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες και μας κατατόπισε ο καταφυγιάς για το τι είναι τριγύρω, από τα Άγραφα και τα Τρίκαλα, μέχρι τον Όλυμπο, τα Μετέωρα, την Γκιώνα και τη λίμνη Πλαστήρα! Δοκίμασε με πράσινο Laser να φωτίσει προς τα Τρίκαλα, αλλά λόγω ψύχους δεν λειτούργησε καλά. Κατεβήκαμε, και κατά τις 12:30μμ ήμασταν στο καταφύγιο. Υπό το νανουριστικό(???) ροχαλητό όσων κοιμόντουσαν ήδη, κοιμηθήκαμε.

Την Κυριακή κατά τις 8:30-9:00πμ σηκωθήκαμε και φάγαμε πρωινό, και με αργούς ρυθμούς, καθώς η πορεία για την κορυφή θα ήτανε μόλις ~45 λεπτά, ετοιμαστήκαμε. Στις 11:00πμ ξεκινήσαμε ΟΛΟΙ για κορυφή! Με γοργό και πάλι ρυθμό, φτάσαμε όλοι μαζί στην Κορυφή στις 11:45μμ. Θαυμάσαμε την θέα, ο Ντομινίκ έγραψε στο βιβλίο κορυφής, ο Μιχάλης μας έβγαλε μία φωτογραφία επάνω από το κολωνάκι της Γεωγραφικής Υπηρεσίας. Μετά τις φωτογραφίες κορυφής ξεκινήσαμε να κατεβαίνουμε. Κατεβαίνοντας είχε κάποιες πλαγιές με παγωμένο χιόνι όπου και κάναμε κολωσκί. Στις 1:30μμ ήμασταν πίσω στο καταφύγιο. Το απόγευμα κύλησε ήρεμα. Κάποια στιγμή ο ξυλοθερμοσίφωνας δεν άναψε σωστά και γεμίσανε καπνό οι τουαλέτες! Φάγαμε μακαρόνια με κιμά. Το βράδυ βγήκαμε για νυχτερινές φωτογραφίες του τοπίου, και συζητήσαμε με τον καταφυγιά όπου πήγαμε στην κορυφή για τα ορειβατικά δρώμενα της Ελλάδος.

Την Δευτέρα σηκωθήκαμε στις 7:00πμ και στις 8:00πμ σχεδόν έτοιμοι κάναμε ασκήσεις επί χάρτου για την πορεία της επιστροφής με προορισμό την Ελάτη. 8:43πμ βγάζαμε φωτογραφία Ορειβατικής μπροστά από το καταφύγιο, και 8:45πμ ξεκινήσαμε. Η πορεία έγινε με γοργούς ρυθμούς μέσα από το δάσος, και ακολουθώντας ένα αρκετά καλά σημαδεμένο μονοπάτι. Προς το τέλος της διαδρομής βγαίνοντας σε χωματόδρομο ο Κων/νος Π. επιχείρησε να ακολουθήσει ένα δρόμο της αρετής, όπου μετά τα πρώτα λίγα μέτρα σύστησε στους υπολοίπους να ακολουθήσουν την περπατημένη. Στον δρόμο της αρετής σημαδεύτηκε με πολλές γρατζουνιές, αλλά και βρήκε ένα βοϊδοκρανίο! To Be or NOT To Be, συνεχίσαμε την πορεία μας, και γρήγορα φτάσαμε στην Ελάτη, μία ώρα νωρίτερα. Κάναμε βόλτα στο χωριό(???) και στη 1:00μμ φάγαμε. στις 2:05μμ ξεκινήσαμε με το πούλμαν για την Λέσχη.

..Κων/νος

Συμμετέχοντες

Ήμασταν 21 συμμετέχοντες. Παρακαλώ ας συμπληρώσει/ διορθώσει κάποιος την παρακάτω λίστα.

Κοινότητα

Ομάδα

Αγέλη

Παλαιοί

Το * σημαίνει : "πάτησε κορυφή Κόζιακα". Το ** σημαίνει : "πάτησε κορυφή Κόζιακα και την νύχτα".